Många strängar på min lyra

02.06.2020

När kreativitetens vindar blåser och huvudet är fullt av skaparlust, då är det bara till att sätta igång och befria dom "lustarna".

Jag fortsätter med mina målade alster, men släpper även in gjutningen i mitt liv. Många gånger när jag "sitter fast", så släpper jag kraven på mig själv att jag "måste" måla, och då kom gjutningen in i mitt liv som ett komplement som dessutom innehåller målning av slutprodukten. Två flugor i en smäll. :) 

Att skapa i detta levande material, inte riktigt veta hur slutresultatet blir, vänta medan alstret bränner och...voilá, känna glädjen när det blir precis som jag tänkt mig, det är lycka på hög nivå.

Det skapas hästar, baddamer, sländor, fjärilar, yogadamer och mycket mer. Många av produkterna är satta på armeringsjärn för att kunna pryda rabatter och trädgårdar. Det som tillkommer just nu är vackra fågelbad så att också småfåglarna kan svalka sig i sommarvärmen.

Pilleriet med att måla dessa alster blir som ett crescendo av en lång resa. Det är så lustfyllt att alternera mina kreativa lustar på det här sättet, när skaparlusten för tillfället sinar för det ena, tar jag tag i det andra. På det sättet känner jag att det alltid finns lust för något av det.

Med kärlek,