BLOGG

När kreativitetens vindar blåser och huvudet är fullt av skaparlust, då är det bara till att sätta igång och befria dom "lustarna".

Jag har under väldigt många år levt med självtvivel och ändå försökt att vara den "duktiga" hela tiden. Ställt väldigt höga, nästan omänskliga krav på mig själv både i jobbet och privat, och det har resulterat i att jag flera gånger nosat på den berömda "väggen". Vägen mot tillfrisknande är lång, väldigt lång, och jag blir aldrig densamma igen....

Att som konstnär måla tavlor utan att kunna ha någon utställning som världen ser ut just nu känns frustrerande. Visserligen går det att jobba mycket online, men det blir inte samma sak. Det är mötet med människor som också ger mig inspiration och glädje i mitt arbete.

Jag är absolut inte ensam om dessa positiva känslor när våren börjar spira, solen, värmen och ljuset återvänder efter en lång höst/vinter.

Påsken står för dörren och vi är många som har sett fram emot denna helg med glädje. Lång ledighet och att umgås med nära och kära.

Då och då hoppar "Jante" upp på axeln och tjattrar. Försöker överrösta min inre röst som talar om allt jag älskar. Det är lätt att tappa skaparglädjen då, lätt att börja tvivla på om jag har slagit in på rätt väg.

Jag har alltid suttit i ett "mentalt" fängelse. Trott att jag måste vara och göra på ett speciellt sätt för att bli accepterad och passa in. Tryckt ner och gömt undan den unika person jag är, tryckt ner min passion. Ingen är den andra lik, ändå kan det vara så svårt att skina i sin egen glans och våga visa sitt rätta jag....

Det kan vara svårt att finna inspiration och motivation när det varje dag är grått och regnar, men ibland skymtar solen fram bakom molnen och känslan av att våren finns där framme växer.

Jag har varit vaken ca en timme nu och slås av hur mycket jag har att vara tacksam för. Eller som en viss Olof Röhlander brukar säga..."varje dag ovan jord är en gåva".