BLOGG

Då och då hoppar "Jante" upp på axeln och tjattrar. Försöker överrösta min inre röst som talar om allt jag älskar. Det är lätt att tappa skaparglädjen då, lätt att börja tvivla på om jag har slagit in på rätt väg.

Jag har alltid suttit i ett "mentalt" fängelse. Trott att jag måste vara och göra på ett speciellt sätt för att bli accepterad och passa in. Tryckt ner och gömt undan den unika person jag är, tryckt ner min passion. Ingen är den andra lik, ändå kan det vara så svårt att skina i sin egen glans och våga visa sitt rätta jag....

Det kan vara svårt att finna inspiration och motivation när det varje dag är grått och regnar, men ibland skymtar solen fram bakom molnen och känslan av att våren finns där framme växer.

Jag har varit vaken ca en timme nu och slås av hur mycket jag har att vara tacksam för. Eller som en viss Olof Röhlander brukar säga..."varje dag ovan jord är en gåva".

När jag målar så försvinner inspirationen ibland. Hur jag än försöker komma igång så går det inte. Allt känns motigt.

Efter att i över ett år varit helt overksam med mitt skapande, har jag nu kommit igång till 100%. Om jag tittar tillbaka så hade jag precis haft min första utställning med mycket gott resultat och allting kändes toppen. Men så hände det som man helst inte vill tänka på, två dödsfall i min närhet och all lust för skapandet...