BLOGG

När jag sitter och skriver det här inlägget står regnet som spön i backen utanför och inne är lampan tänd. Det är så mörkt på himlen så det nästan känns som skymning. Nu har hösten verkligen kommit.

Jag är inte så bra på att komma ihåg att uppdatera bloggen. Men kunden bestämde sig för denna stora tavla, och jag måste säga att den passade toppenbra hemma hos honom. Så nu hänger tre av mina målningar där, och troligtvis blir det en fjärde också eftersom jag samtidigt lämnade en tavla för påseende hos honom.

Som jag skrev i mitt förra inlägg så skulle jag till en tidigare kund med tavlor. Han ville behålla två för att bestämma vilken av dom han ville ha. Idag ska jag tillbaka till honom för att få reda på vilken det blev och även ha med en annan tavla som han vill titta på.

Jag sitter och förbereder mig för ett besök hos en tidigare kund. Denna gången ska jag ha med mig två tavlor som han vill se live innan han tar ett beslut om dom faller honom i smaken och passar hemma hos honom eller inte.

Det är så lätt att vi tänker "jag ska göra det sen", men "sen" kanske aldrig kommer. Livet är just nu!

När kreativitetens vindar blåser och huvudet är fullt av skaparlust, då är det bara till att sätta igång och befria dom "lustarna".

Jag har under väldigt många år levt med självtvivel och ändå försökt att vara den "duktiga" hela tiden. Ställt väldigt höga, nästan omänskliga krav på mig själv både i jobbet och privat, och det har resulterat i att jag flera gånger nosat på den berömda "väggen". Vägen mot tillfrisknande är lång, väldigt lång, och jag blir aldrig densamma igen....

Att som konstnär måla tavlor utan att kunna ha någon utställning som världen ser ut just nu känns frustrerande. Visserligen går det att jobba mycket online, men det blir inte samma sak. Det är mötet med människor som också ger mig inspiration och glädje i mitt arbete.

Jag är absolut inte ensam om dessa positiva känslor när våren börjar spira, solen, värmen och ljuset återvänder efter en lång höst/vinter.

Påsken står för dörren och vi är många som har sett fram emot denna helg med glädje. Lång ledighet och att umgås med nära och kära.